Coautorul Ashutosh Tewari a dezvăluit o relație cu Intuitive Surgical

Coautorul Ashutosh Tewari a dezvăluit o relație cu Intuitive Surgical

Un chirurg de la fiecare instituție a efectuat toate procedurile.

Principalele rezultate ale interesului au fost rata marjelor chirurgicale pozitive și timpul operator. Performanța chirurgicală a fost evaluată după fiecare 50 de proceduri RALP.

Pentru toate cazurile, rata marjei pozitive a început la aproximativ 20% și apoi a scăzut treptat la mai puțin de 10% după 1.600 de cazuri totale.

La sfârșitul perioadei de revizuire de șase ani, rata a rămas într-o traiectorie descendentă, sugerând continuarea curbei de învățare, a spus Sooriakumaran.

Pentru subgrupul de pacienți cu boală extracapsulară (pT3), rata marjei pozitive a început la aproximativ 40% și a rămas stabilă pe toată durata studiului.

"Asta era de așteptat," a spus Sooriakumaran. "Dacă cancerul s-a răspândit dincolo de prostată și numai prostata este îndepărtată, atunci este foarte probabil ca unele celule canceroase să rămână în urmă."

Timpul operațional a depășit trei ore la început, se apropia de două ore după 750 de cazuri, unde s-a stabilizat pentru încă 700 de cazuri înainte de a începe să crească din nou la sfârșitul perioadei de studiu.

Expertiza în chimioterapie și radioterapie pentru cancerul de prostată necesită, de asemenea, o curbă de învățare, a spus Nicholas Vogelzang, MD, care a moderat conferința de presă. Cu toate acestea, el a recunoscut rata rapidă de creștere a procedurilor robotizate.

"Cred că aceste date îi vor face pe toți să facă o pauză și să spună: „Poate că este timpul să mergem puțin mai departe înainte să ne grăbim în această intervenție chirurgicală”." a spus Vogelzang, de la Comprehensive Cancers Centers din Nevada din Las Vegas.

"Vă reamintesc că chirurgii care efectuează prostatectomie deschisă au făcut uneori 8.000 până la 10.000 de cazuri și s-a dovedit că au o curbă de învățare similară," A adăugat Vogelzang. "Experiența chiar contează."

Mesajul de acasă din studiu, potrivit Sooriakumaran, este că RALP este "într-adevăr o procedură simplă, în ceea ce privește aspectul siguranței. În ceea ce privește obținerea celor mai bune rezultate posibile, nu este o procedură simplă și necesită multă abilitate și experiență."

Lipsa de "feedback tactil" cu robotica explică o mare parte din curba de învățare, a continuat Sooriakumaran. Cu o prostatectomie laparoscopică sau deschisă convențională, chirurgul poate simți țesutul și poate evalua mai bine adecvarea rezecției, a explicat el.

Charles Bankhead este editor senior pentru oncologie și acoperă, de asemenea, urologia, dermatologia și oftalmologia. S-a alăturat MedPage Today în 2007. Urmăriți

Dezvăluiri

Coautorul Ashutosh Tewari a dezvăluit o relație cu Intuitive Surgical.

Sursa primara

Simpozionul cancerului genito-urinar

Referință sursă: Sooriakumaran P et al. "Un studiu multi-instituțional al a 3.794 de pacienți supuși prostatectomiei radicale laparoscopice asistate de robot pentru a determina curba de învățare chirurgicală pentru margini pozitive și timp operator." ASCO GU 2011; Rezumat 102.

SAN FRANCISCO – Chirurgia asistată de robot pentru cancerul de prostată poate necesita modificări în planificarea radiațiilor, dar nu exclude prelevarea suficientă de probe de ganglioni limfatici, conform rezultatelor a două studii.

Anatomia pelviană după prostatectomia radicală robotică este "considerabil" diferit de aceeași locație după operația deschisă, Ariel Hirsch, MD, de la Universitatea din Boston, și colegii au raportat într-o mică analiză.

Distanța față de rect și separarea musculaturii podelei pelvine au fost mult mai mari odată cu abordarea minim invazivă, care poate necesita o ajustare la proiectarea câmpului de radiații posterior și lateral, au raportat aici la Simpozionul Cancer Genitourinar.

Puncte de actiune

Explicați pacienților interesați că acest studiu sugerează că o intervenție chirurgicală asistată de robot pentru cancerul de prostată poate necesita modificări în planificarea tradițională a radiațiilor pentru a reflecta diferențele de anatomie rezultate din procedurile robotizate și deschise. Rețineți că aceste studii au fost publicate ca rezumate și prezentate la o conferință. Aceste date și concluzii ar trebui considerate preliminare până la publicarea într-un jurnal evaluat de colegi.

Liniile directoare ale grupului de radioterapie oncologică (RTOG) definesc limitele radioterapiei în patul de prostată pe baza bazinelor examinate după prostatectomia deschisă retropubică, a remarcat grupul Hirsch.

Grupul ei a comparat scanările RMN pelviene postoperatorii la pacienții consecutivi cu prostatectomie (15 proceduri robotizate și 10 proceduri deschise). Printre diferențele observate au fost:

Separare mai mare a levatorului superior chirurgie post-robotică (P Defect mediu de rezecție mai mare după intervenția chirurgicală robotică măsurată printr-o lățime mai mare a infundibulului vezicii urinare (P = 0,01), sugerând "că dimensiunea defectului muscular muscular trigonal pare mai pronunțată" Lungime totală uretrală mai mare în grupul de prostatectomie robotizată (P = 0,03) O tendință pentru separarea vezico-rectală mai mare după intervenția chirurgicală robotizată (P = 0,07)

"Este rezonabil să presupunem că proiectarea câmpului de radiații ar beneficia de ajustări care țin cont de tipul de intervenție chirurgicală efectuată," A spus Hirsch în prezentarea posterului.

Dar un domeniu în care abordarea chirurgicală nu a făcut diferența a fost disecția ganglionilor limfatici pelvieni, potrivit unui al doilea studiu prezentat la aceeași sesiune de conferință.

Chirurgi la un singur centru cu un "peste granita" politica pentru limfadenectomie a rezecat mai capsule urotrin mult ganglioni limfatici cu prostatectomie robotică decât cu abordarea deschisă tradițională (6,8 față de 5,9, P = 0,004), potrivit cercetătorilor conduși de Edouard J. Trabulsi, MD, de la Kimmel Cancer Center din Philadelphia.

În timp ce medicii încă dezbat dacă toți pacienții ar trebui să facă disecție a ganglionilor limfatici, aceste rezultate ajută să răspundă îngrijorării că chirurgia robotică nu face o treabă la fel de bună la aceasta, a spus Trabulsi.

"Dacă aveți de gând să efectuați o eliminare a ganglionilor limfatici, cu siguranță o puteți face în mod adecvat cu robotul și chiar puteți face o treabă mai bună cu robotul," a spus el MedPage Today.

El a numit asta găsind o surpriză.

În mod tradițional, în chirurgia deschisă, toți pacienții au primit ganglioni limfatici. Acum, odată cu abordarea robotică care preia terenul, unii chirurgi o fac doar la pacienți selectați sau cu risc crescut, iar alții nu o fac deloc, a spus Trabulsi.

Studiul său a fost o revizuire retrospectivă a tuturor celor 253 de pacienți care au avut limfadenectomie pelviană bilaterală deschisă și 446 care au avut procedura asistată de robot după prostatectomie radicală din 2001 până în 2009.

Trabulsi a recunoscut că populația de pacienți s-ar fi putut schimba în acest interval de timp, ceea ce, a spus el, a reprezentat probabil tendința unei rate mai ridicate de pozitivitate a ganglionilor limfatici la cei care au avut o procedură chirurgicală deschisă (2,56% față de 1,12%, P = 0,13 ).

"Cred că operăm pe pacienți cu risc mai scăzut în ultimii cinci ani sau cam așa," Trabulsi a spus într-un interviu.

Dezvăluiri

Grupul lui Hirsch nu a raportat niciun conflict de interese.

Grupul Trabulsi a raportat conflicte de interese cu Intuitive Surgical.

Sursa primara

Simpozionul ASCO despre cancerul genito-urinar

Referință sursă: Hirsch A și colab "Diferențe anatomice după prostatectomia radicală asistată de robot (RARP) și prostatectomia deschisă (OP): implicații pentru proiectarea câmpului de radiații" ASCO GU 2010; Rezumat 44.

Sursa secundară

Simpozionul ASCO despre cancerul genito-urinar

Referință sursă: Trabulsi EJ și colab "Compararea randamentului nodal al limfadenectomiei pelvine între prostatectomia radicală laparoscopică asistată de robot și prostatectomia retropubiană radicală deschisă" ASCO GU 2010; Rezumat 46.

ORLANDO – Pacienții cu cancer de prostată au avut un câștig de șase luni în timpul de dublare a PSA atunci când au fost tratați cu extract de rodie, potrivit datelor raportate aici. Timpul mediu de dublare a PSA a crescut de la 12 luni înainte de tratament la 18 luni după aceea. În concordanță cu un studiu anterior al sucului de rodie, 13% dintre pacienți au avut o pantă negativă de PSA, reflectând o scădere a nivelului de PSA, a declarat Michael Carducci, MD, de la Johns Hopkins, participanților la Simpozionul pentru cancerul genito-urinar. Cu toate acestea, 35% până la 40% dintre pacienți au avut o reducere a timpului de dublare a PSA, oferind unele motive de îngrijorare."Rezultatele arată că [extractul de rodie] încetinește dublarea PSA cu mai mult de șase luni la o populație largă de pacienți cu o terapie post-locală în creștere a PSA," A spus Carducci.

Puncte de actiune

Rețineți că acest studiu a fost publicat ca rezumat și prezentat la o conferință. Aceste date și concluzii ar trebui considerate preliminare până la publicarea într-un jurnal evaluat de experți. Explicați că un mic studiu realizat pe două doze diferite de extract de rodie a constatat că timpul de dublare a antigenului specific prostatei (PSA) a crescut la bărbații al căror PSA a crescut după terapia pentru cancerul de prostată. Remarcați faptul că studiul nu a avut un grup de control și că un discutant a observat că timpul de dublare a PSA nu s-a dovedit a fi un punct final al semnificației clinice.

"Am observat beneficii aparente în toate perioadele de dublare a PSA, deși s-a observat o scurtare a timpului de dublare," el a adăugat. "Tratamentul nu a avut niciun efect aparent asupra testosteronului și siguranța extractului de rodie a fost confirmată."

Rezultatele se adaugă la cele ale unei anchete anterioare a sucului de rodie care a arătat mai mult de trei ori o creștere a timpului de dublare a PSA (Clin Cancer Res 2006; 12: 4018-4026).

Rodia are o lungă istorie de utilizare în medicina populară. Studiile de laborator au arătat că are activitate antiangiogenă și antitumorală.

De fapt, polifenolii găsiți în rodie au cele mai puternice efecte antioxidante și de eliminare a radicalilor liberi printre sucurile și ceaiurile care au fost evaluate, inclusiv vinul roșu.

În comparație cu sucul, extractul de rodie controlează mai eficient creșterea cancerului de prostată, a spus Carducci.

Acumularea datelor de laborator și a studiilor clinice a oferit un motiv pentru studierea extractului de rodie la bărbații cu cancer de prostată cu un PSA în creștere după tratamentul curativ inițial.

Anchetatorii au ales să evalueze extractul într-o populație mai largă de pacienți în comparație cu studiul sucului de rodie: orice terapie definitivă anterioară, orice nivel de PSA ≥0,4 ng / ml și nicio limită a scorului Gleason.

Anchetatorii au înrolat 104 pacienți care au avut valori crescute ale PSA confirmate pe trei măsurători consecutive în ultimul an. Pacienții au fost randomizați la trei capsule zilnice de extract de rodie sau la o capsulă din extract și două capsule placebo.