Не забравяйте да попитате Вашия лекар дали можете безопасно да пиете алкохол

Не забравяйте да попитате Вашия лекар дали можете безопасно да пиете алкохол

Не забравяйте да попитате Вашия лекар дали можете безопасно да пиете алкохол.

Ако решите да пиете, не прекалявайте. Това означава не повече от едно питие на ден за жени и две за мъже, според Фондация „Артрит“. Ако имате въпроси относно това колко алкохол можете да пиете, Вашият лекар може да Ви даде конкретни насоки.

5. Забравяне за витамин D 

Всеки се нуждае от витамин D – слънчев витамин – за изграждане на здрави кости, стави и хрущяли. Но липсата на достатъчно витамин D може да допринесе за мускулни и скелетни болки при хора с РА, казва Фишер.

Преглед, публикуван през октомври 2020 г. от International Journal of Molecular Sciences, отбелязва, че дефицитът на витамин D е често срещан при хора с RA и че този дефицит е свързан с по -тежка активност на болестта RA.

Слънчевата светлина стимулира производството на витамин D, затова се стремете да попивате малко слънце за 15 минути през ден. За да получите витамин D чрез диетата си, добавете жълтъци, сьомга и сардини, обогатени млечни продукти и техните подсилени растителни алтернативи, казва Бегун. Ако все още имате ниско съдържание на витамин D – и много от нас са, отбелязва Begun – говорете с Вашия лекар за приемането на добавка harmoniqhealth.com с витамин D.

6. Забременяване

Понякога RA се подобрява по време на бременност, вероятно поради хормонални промени, казва Фишер. Но ако сте бременна или планирате да имате дете, важно е първо да говорите с Вашия лекар. Някои лекарства за РА, включително метотрексат, могат да причинят сериозни вродени дефекти и трябва да бъдат спрени месеци преди да започнете да се опитвате да забременеете, според Американския колеж по ревматология.

7. Промяна на времето 

Ако можете да прогнозирате времето въз основа на болките в ставите, не сте сами. Спадът на температурата и спадащото барометрично налягане са свързани с по -силна болка в ставите.

Не можете да промените времето, но можете да сте подготвени. Включете пощенския си код, за да прогнозирате нивото на болки в ставите за деня въз основа на времето чрез този инструмент на уебсайта на Фондация Артрит.

Допълнителен доклад от Брайън Дънли

Повече в ревматоиден артрит

Съвети за RA от други, които „получават“

7 Съвместни тригери за болка, които могат да влошат RA

6 начина за успокояване на ревматоиден артрит

10 блога за артрит, които не можем да спрем да четем

Абонирайте се за нашия бюлетин за ревматоиден артрит!

Най -новото в ревматоидния артрит

Интелигентно здраве: Опитах криовибрация VibraCool за моя ревматоиден артрит – и ето какво се случи

От Черил Кроу, 12 април 2021 г.

Смеещ се автор отнема смъртоносна сериозна тема: Борба за здравно осигуряване

Понякога си мисля, че ме искаш мъртъв … И аз съм тук, за да живея. И изглежда, че тези неща понякога се изключват взаимно. – Джени Лоусън, от „Счупен (…

От Бет Левайн, 6 април 2021 г.

Възпалението може да допринесе за влошаване на дългосрочните нива на оцеляване при хора с ревматично заболяване

Младите възрастни с псориазис, лупус и RA са изправени пред по -висок риск от смърт от инфаркт, показва проучването.

От Беки Ъпъм, 5 април 2021 г.

Интелигентно здраве: Опитах телездраве за виртуална реалност за хронична артритна болка – и ето какво се случи

От Черил Кроу 2 март 2021 г.

8 неща, които хората с ревматоиден артрит трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Научете за безопасността, ефективността и значението на ваксините срещу COVID-19, ако вие или ваш близък живеете с ревматоиден артрит.

От Мерил Дейвидс Ландау 8 февруари 2021 г.

По -лош ли е вашият ревматоиден артрит, отколкото си представяте?

Не бързайте да отхвърляте симптомите си като „нормални. ”Внимавайте за тези признаци, че трябва да се обадите на Вашия лекар.

От Брайън П. Дънли, 4 февруари 2021 г.

7 от най -добрите приложения за активност за хора с ревматоиден артрит

Опитайте тези тракери за активност, ако артритът пречи на тренировките ви.

От Майкъл Долан, 7 януари 2021 г.

6 начина да извлечете максимума от телемедицинското си посещение при вашия ревматолог

С пандемията COVID-19 посещенията за телездраве за управление на РА станаха по-чести от всякога. Изпробвайте тези съвети, за да се възползвате максимално от виртуалното си посещение.

От Ерика Патино, 17 ноември 2020 г.

Предварително са представени нови насоки за лекарства за лечение на ревматоиден артрит

Експерти от Американския колеж по ревматология са хвърлили нов поглед върху изследването и препоръчват предварително най -добрите лекарства за лечение на РА.

От Мерил Дейвидс Ландау 10 ноември 2020 г.

7 съвета как да останете активни у дома с RA

Прекарвате повече време от всякога у дома, но упражненията все още са от решаващо значение – особено при RA. Опитайте тези съвети, за да разклатите тренировката си или да започнете. . .

От Ерика Патино, 22 октомври 2020 г. ”

Следвайте любимите ни блогове за живота с ревматоиден артрит и други форми на ревматично заболяване. iStock

Когато научите, че имунната система на тялото ви е решила да атакува собствената си ставна тъкан, което вероятно ще ви причини болка до края на живота ви, добрите новини обикновено не следват. След получаване на диагноза ревматично заболяване, независимо дали става дума за ревматоиден артрит (RA), псориатичен артрит (PsA) или друго свързано автоимунно заболяване, мнозина признават, че се чувстват сами.

Тези смущаващи условия принуждават хората да правят големи промени в начина на живот, които могат да имат шокиращ ефект върху психичното здраве. Фондация “Артрит” изчислява, че в зависимост от вида на артрита хората, живеещи със заболявания, свързани с артрит, изпитват депресия и тревожност при проценти 2 до 10 пъти по-високи от общото население. Всъщност около 30 % от хората с РА са учили в изследване, публикувано през юни 2017 г. в списанието „Ревматология и терапия“ депресия само в рамките на пет години от поставянето на диагнозата.

СВЪРЗАНИ: Ревматоиден артрит и депресия: по -дълбока връзка

Това чувство на самота може да повлияе на настроението, енергийните нива и личните ви отношения. Вашият лекар може да помогне за насочване на лечението и други начини за справяне стратегии, но за това “в окопите” съветите, блоговете, написани от хора, които живеят с артрит всеки ден, могат да осигурят решаваща морална подкрепа. Сайтове като ревматоиден артрит. net и CreakyJoints. org може да бъде чудесен източник за намиране на хора, които блогват за ежедневните трудности на живота с хронични заболявания. Откроихме блогове от всички различни видове гледни точки, които като цяло имат по -позитивен подход.

Ето списък на любимите ни.

1. Хронична Айлийн

Айлийн Дейвидсън В продължение на две години и половина Айлийн Дейвидсън е диагностицирана с ревматоиден артрит, остеоартрит и фибромиалгия. Тя започва да пише „Хронична Айлийн“ през юни 2017 г. като ярък отговор на диагнозите с тройна сила, начин да се пребори с борбите си с прогресиращата тревожност и депресия и начин да се справи с новата си роля на майка с хронично заболяване (нейната статия за родителските техники определено си заслужава да бъдат прочетени). Нейните публикации споделят много от тези идеи, като например дали артритът ще нарани татуировките или как да успокои „кучката отвътре“, когато живееш с хроничното си заболяване. Въпреки че й отне известно време, за да приеме новия си начин на живот, тя има подобрен възглед за живота: „Ако аз ще бъда болното момиче“, казва нейната биография, „бих могъл и да го изритам. ”

Разберете какво споделят другите за живота с RA – и добавете своя собствена информация – в Tippi!

2. Това е просто лош ден

Джули Серроне

Джули Серроне живее с псориатичен артрит, депресия, тревожност и др. Тя също е претърпяла множество операции на коляното, преминала е през процедури със стволови клетки и е диагностицирана с храносмилателни проблеми – и си мислехте, че имате лош ден. Оттук и името на блога й и мисията й да остане позитивна дори когато нещата изглеждат мрачни. Нейните публикации в „Просто е лош ден“ (например нейните съвети за водене на дневник с псориатичен артрит) отразяват този вид мислене и имат за цел да помогнат и на другите да се справят с хроничния си артрит. Като холистичен здравен треньор, Джули също се интересува много от естествени помощни средства, като етерични масла, както и от създаване на прекрасна система за подкрепа за себе си, ако живеете с хронично заболяване.

3. Ъгълът на Карла

С 25 -годишен опит в корпоративните комуникации, Карла Киенаст съсредоточи уменията си за изпращане на съобщения, за да помогне на другите, живеещи с ревматоиден артрит, чрез своя блог Carlar’s ​​Corner. Диагностициран с RA през 2008 г., Kienast е претърпял 19 операции, включително три замени на стави, две гръбначни сливания и две операции на ротационен маншет. Освен че предоставя на читателите необикновените си преживявания, свързани с операциите на тазобедрената става и рамото, тя обхваща и разнообразните си, а понякога и неефективни медикаментозни лечения, всички с чувство за хумор, с което нейните читатели са свързани с близо десетилетие. Както тя казва в списъка си на Топ 10 на RA, наличието на RA означава, че „цяла нова група от (медицински) хора ще ви види гола. ”

СВЪРЗАНИ: Този блогър за ноктопластика няма да позволи на ревматоидния артрит да попречи

4. Болест, която не стои неподвижно

Ако търсите човек с отношение, Кирстен Шулц е вашият блогър. Самопровъзгласилият се „събирач на хронични заболявания“ е диагностициран със системен ювенилен артрит или болест на Стил като дете и обхваща всяка здравна тема, която може да си представим за болестта на неподвижния човек, от психичното здраве до медицинската терминология, с публикации на тема „нашите взаимоотношения със себе си. ”Шулц е секс педагог и застъпник на гендерно-флуидната и транс общността, която подробно се обсъжда в отделен блог„ Хроничен секс ”, заедно с (естествено) сексуалността и секса с хронично заболяване. Темите за болестта на неподвижното място не са леки, Шулц има за цел да поддържа публикациите хумористични и позитивни, дори да се шегува, че е „събрал“ 16 различни здравни диагнози, включително сколиоза и астма.

5. От тази точка. Напред.

Марая Лийч

Със заглавието на блога Марая Лийч ни показва какво наистина означава да откажеш поражението от ревматоиден артрит. Когато тя беше диагностицирана на 25 години, докато преследва двойна диплома, RA беше меко казано нежелана. Но оттогава тя несъмнено е се възползва максимално от живота с хронично заболяване, включително раждането на третото си дете (поздравления!). В допълнение към От тази точка. Напред, Leach стартира Mamas Facing Forward за бъдещи майки и майки, живеещи с хронични заболявания. Тя пише за различни здравни уебсайтове и обръща специално внимание майки, живеещи с RA чрез нейните статии за секс, родителство и обикновен живот с RA.

СВЪРЗАНИ: Най -мощните публикации за ревматоиден артрит за 2017 г.

6. Въпреки лупус

Сара Горман

Когато Сара Горман беше диагностицирана с лупус на 26 -годишна възраст, тя беше решена да не допуска това да пречи на нейния труден график в телевизионната продукция и активния й социален живот. След четири години прокарване на тялото си в земята, тя „се ангажира да работи с болестта, а не срещу нея. ”Нейният блог, въпреки Lupus, е продължаващо продължение на нейната книга със същото име. Блогът подчертава, че живеете добре с ревматичното заболяване, обхващащо всичко – от това как да научите как да не се чувствате претоварени от болестта, до новини за нови лекарства и дори как да носите хапчетата си стилно.  

Лупусът не е форма на артрит, но попада под чадъра на автоимунното заболяване. Лупусът се счита за ревматично заболяване, като псориатичен артрит и анкилозиращ спондилит.

Както Горман казва в своя блог: „Опитвах се толкова много да извадя болестта от живота си, не успях да разгледам положителния ефект от включването (и приемането) като част от генералния план на живота. Започнах да виждам колко добър би могъл да бъде животът ми с лупус. И ти можеш. ”

СВЪРЗАНИ: Знаменитости с ревматични заболявания

7. Издигане над RA

AJ Kane Photography

Като спортна тийнейджърка, Ефи Колиопулос знаеше, че нещо не е наред, когато отиде при лекаря си да лекува проблем с кокалчетата на пръстите си и й казаха, че това е „нищо, просто нарастващи болки. “На следващата година тя беше диагностицирана с ревматоиден артрит. През 2017 г. тя създаде своя блог RARA: Rising Above Reumatoid Arthritis, където пише за това как ревматоидният артрит се пресича с всички части на живота й, включително взаимоотношенията, храненето, духовността и управлението на болката. Нейната надежда е да създаде място, където други хора, страдащи от хронично заболяване, да намерят общност, която осигурява подкрепа и вдъхновение. „Издигането отгоре за мен символизира яснота, свобода и решение“, пише тя. “Тези три аспекта са отчасти това, към което се стремя в стремежа си да се излекувам от това заболяване. Да мога да видя светлината през всяка тъмнина и да постигна краен мир, щастие и приемане е мощен начин да не позволя на тази болест да ме контролира. ”

8. Артритна мацка

Жанин Монти

В блоговете си от Down Under, 48-годишната австралийка Жанин („Нийн“) Монти използва по-медицински подход при обсъждането на ревматоиден артрит. Публикациите й в „Артритна мацка“ включват съвети как да изберем ревматолог, различни публикации за ежедневния живот с артрит, включително „Какво е усещането при ревматоиден артрит?“ И цяло ръководство за лекарства, отпускани с рецепта за артрит. Като сътрудник на CreakyJoints и автор на друг блог, фокусиран върху личното здраве, наречен Chick With Flare, Монти безстрашно атакува RA с писмената дума, като същевременно помага на другите да се справят с хроничните си заболявания.

9. Старата дама в костите ми

Юлия Чайко; Жанин Кони

Джулия („J. G.“) Чайко е диагностицирана с ревматоиден артрит на 38 -годишна възраст. Няколко години по -късно тя стартира своя блог „Старата дама в костите ми“, за да сподели ежедневния си опит с живота с болестта. „Младите хора са податливи и могат да страдат също толкова“, пише тя. “Знанието е сила. Колкото повече научавате за ситуацията си, можете да живеете пълноценен живот въпреки болестта си. Понякога трябва да се научите да оставяте стария си живот да умре и да създадете нов, като прераждане. ”

10. Рейчъл + Реум

Рейчъл Солс е просто редовна младши колеж: Тя обича Бионсе, номинира за купички за смутита, гледа The Devil Wears Prada и преподава по -млади студенти в свободното си време. Напълно редовно. О, освен че има и ювенилен ревматоиден артрит и процъфтява с болестта от само на 11 години. Нейният нахален блог, Rachel + Rheum, предава какво е да живееш с хронично заболяване сред колегите си от колежа, които могат или не могат да разберат ежедневните й борби. Просто разгледайте нейната страхотна статия в отговор на невероятно грубия коментар на съученичка.

Повече в артрит

Съвети за RA от други, които „получават“

Най-добрите съвети за премахване на стреса от Tippi RA

Най -добрите продукти, които помагат на хората да се справят с ревматоиден артрит (RA)

9 съвета в реалния живот за справяне с лош ден с ревматоиден артрит

Абонирайте се за нашия бюлетин за хронична болка!

Най -новото в артрита

Месец на осведоменост за спондилоартрит за активисти

Спондилоартритът засяга 3,2 милиона американци, но много от тях никога не са чували за това. Харис Хил би искала да промени това.

От Бет Левайн, 9 април 2021 г.

Световният ден за борба с артрита е 12 октомври

Артритът е заболяване, което засяга приблизително 350 милиона души по света, включително почти 40 милиона души в Съединените щати.

От Майкъл Долан, 9 октомври 2020 г.

Спондилоартрит: Общ преглед

Тази категория заболявания обхваща широк спектър от диагнози, но всички състояния споделят няколко общи неща.