Използвайте инструмента за търсене, за да намерите списък с изпитвания за ПТСР във вашия район

Използвайте инструмента за търсене, за да намерите списък с изпитвания за ПТСР във вашия район

От Дженифър Билок, 14 януари 2019 г.

Ариана Гранде обсъжда симптомите на ПТСР година след като десетки бяха убити на концерта й

Посттравматичното стресово разстройство (ПТСР) е често срещано след терористични атаки, като тази, при която 22 души загинаха и над 100 бяха ранени. . .

От Janissa Delzo, MPH 7 юни 2018 г.

Лечебната сила на конната терапия за ПТСР

Кучетата може да са най -добрият приятел на човека, но тази пенсионирана флота Seabee всеки ден ще бере копита над лапите. Неговият партньор по терапия при конете Джейк му помогна да се излекува. . .

До 27 февруари 2015 г.

Прогноза за посттравматично стресово разстройство

При медикаменти и други лечения прогнозата за посттравматично стресово разстройство може да бъде добра, но е необходимо високо ниво на ангажираност за лечение на посттравматично стресово разстройство. . .

От Уайът Майърс, 18 януари 2011 г.

РТС и риск от самоубийство

Тъй като гневът и депресията, свързани с ПТСР, могат да увеличат риска от самоубийство, както пациентите, така и болногледачите трябва да обърнат внимателно внимание на някои. . .

От Даяна Родригес, 2 юни 2009 г.

Деми Ловато Калифорния трезвен ли е: какво означава и безопасен ли е?

Разберете как този „умерен“ подход може да повлияе на вашето здраве.

От Кейти Уилямс, 23 април 2021 г.

Какво стимулира нарастването на антиазиатските престъпления и как можем да помогнем на жертвите?

Стрелбите в Атланта подчертаха нарастването на престъпленията от омраза срещу азиатските американци. Какво се прави за справяне с насилието и последиците от психичното здраве. . .

От Дон Рауф, 25 март 2021 г.

Говори терапевт: Истинското изнасяне от интервюто на Меган и Хари на Опра

Интервюто на годината разкри психични проблеми, които засягат много повече хора, отколкото просто членове на кралското семейство.  

От Алисън Йънг, д -р на март 18, 2021

10 -те най -добри храни за успокояване на сезонната депресия

Асортимент от храни, които повишават мозъка и изравняват кръвната захар, може да помогне за облекчаване на симптомите на сезонно афективно разстройство (SAD).

От Джесика Мигала, 25 февруари 2021 г. “

iStock

Посттравматичното стресово разстройство (ПТСР) е психично заболяване, което може да се развие, след като някой преживее или стане свидетел на шокиращо или животозастрашаващо събитие или психологическа травма. Това е диагноза, често свързана с военни, но състоянието всъщност засяга и други групи – от жертви на сексуално насилие до оцелели от природни бедствия и първа помощ. (1)

ПТСР може да бъде изтощително поради симптоми като натрапчиви мисли, кошмари и свръх бдителност, а ефектите му засягат не само пациентите, но и техните близки. (2)

Въпреки това, с подходящи грижи и подкрепа, можете да намерите облекчение от тези симптоми и да продължите да живеете здравословен живот с щастливи взаимоотношения. По -долу сме събрали някои от най -добрите уебсайтове, които, когато се използват заедно с указания от Вашия лекар и индивидуален план за лечение, могат да Ви помогнат да започнете.

Най -добрите PTSD организации

Национален институт за психично здраве (NIMH): ПТСР

Ако търсите фундаментална, научно обоснована информация за ПТСР, Националният институт по психично здраве, който е част от Националните здравни институти на федералното правителство, е чудесно място да се обърнете. В допълнение към обясненията за възможностите за лечение и терапия за ПТСР, признаците и симптомите на ПТСР, причините и рисковите фактори за ПТСР, този онлайн ресурс включва емисия с новини, които подробно описват най -новите изследвания за ПТСР, има страница, която помага на потребителите присъединете се към клинични изпитвания за ПТСР и предлага безплатни брошури и брошури за ПТСР на английски и испански език.

Посетете NIMH.

Американска психиатрична асоциация (APA)

APA предлага ресурси за управление на ПТСР и често срещани съпътстващи заболявания като биполярно разстройство, тревожност, депресия и хранителни разстройства чрез информационни страници, експертни QA, истории на пациенти и др.

Посетете APA.

Клиника Майо

Клиниката Mayo е медицински център с нестопанска цел и изследователска институция, която постоянно се класира като водещ клиничен ресурс за хора, засегнати от различни здравословни проблеми, включително диабет, белодробни заболявания и здраве на жените. На своята страница с посттравматично стресово разстройство, Mayo предлага основна информация за това какво представлява ПТСР, какви са неговите симптоми, как се диагностицира, кой е изложен на риск, възможни причини и усложнения на психичното заболяване и други съществени факти, които трябва да се знаят, за да се управлява добре състоянието.

Посетете клиниката Майо.

Национален център по въпросите на ветераните в САЩ за посттравматично стресово разстройство

Националният център за посттравматично стресово разстройство е част от американския отдел по въпросите на ветераните, който е федерален клон, който предоставя здравни услуги на военнослужещите и техните лица на издръжка. Уебсайтът му е посветен на обучението на клиницистите и обществеността относно причините, симптомите и възможностите за лечение на ПТСР. Уебсайтът на Националния център за посттравматично стресово разстройство е разделен на раздели, които имат за цел да помогнат на читателите да разберат аспектите на болестта, които трябва да знаят, включително различните видове травми, които могат да предизвикат състоянието и какво да правят, ако близък човек се бори с посттравматично стресово разстройство.

Посетете Националния център за ПТСР.

Как военните травми могат да доведат до ПТСР – и как да намерите облекчение за себе си или за любим човек

Въпреки че различни травматични събития могат да доведат до ПТСР, молбата за помощ, получаването на диагноза и лечението след преживяване на травма във военна среда идва със собствен набор от предизвикателства, включително стигма и страх от загуба на работа.

Чл

PTSD Foundation of America

Тази организация с нестопанска цел се ангажира с повишаване на обществената осведоменост относно ПТСР, както и с подпомагане на живеещите със заболяването и техните семейства. Фондацията има разнообразни програми, предназначени за насърчаване на изцелението и предлага богатство от ресурси за връстници, групови срещи и други форми на консултиране. Сайтът също така предоставя информация за гореща линия за кризи и тест за оценка, за да помогне за идентифицирането на ПТСР при себе си или на близък човек.

Посетете PTSD Foundation of America.

ПТСР Юнайтед

Мисията на PTSD United е „да даде възможност и да осигури подкрепа за всеки, засегнат от посттравматичен стрес. „Това е отлична отправна точка за свързване с хора, които знаят какво е да живееш с ПТСР и за придобиване на по -задълбочено разбиране на това състояние. Сайтът разполага с форуми и групи за подкрепа, които позволяват на оцелелите да споделят своите лични истории или да четат историите на други.

Посетете PTSD United.

Национална спасителна линия за предотвратяване на самоубийствата

ПТСР може да причини продължаващ психически дистрес и отнема време, за да се излекува емоционално. Националната линия за превенция на самоубийствата е кризисен център, който предоставя безплатна емоционална подкрепа на живеещите с ПТСР и техните семейства 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Възможността да говорите с някого може да улесни процеса на възстановяване. Уебсайтът му също съдържа информация за намирането на групи за подкрепа и терапевти по местоположение, както и вдъхновяващи истории от оцелелите.

Посетете Националната линия за превенция на самоубийствата.

Още истории за ПТСР

Защо ПТСР може да доведе до мисли за самоубийство и как да получите помощ

Какви са симптомите на ПТСР и как се диагностицират?

5 мита за ПТСР, в които трябва да спрете да вярвате

Разбиране на стигмата около ПТСР и как да се преодолеят бариерите в грижите

Най -добрите ресурси за намиране на лечение

Американска академия на експертите по травматичен стрес

Американската академия на експертите по травматичен стрес е мрежа от професионалисти, които са посветени на грижите и подкрепата на хора, преживели травматични събития в живота си. Академията не само се стреми да повиши осведомеността за ПТСР, но също така признава професионалисти в различни дисциплини, които са демонстрирали разбиране за това, което се случва по време на травматичен стрес, което им позволява да помогнат на жертвите да преживеят.

Посетете Американската академия на експертите по травматичен стрес.

Повече за намиране на облекчение от ПТСР

Най -добрите лечения и терапии за ПТСР

Научете повече

Департамент по въпросите на ветераните в САЩ: Програми за лечение на ПТСР

Тук са на разположение редица специалисти, които да осигурят необходимата подкрепа и грижи, за да помогнат на хората да преодолеят травмата. В САЩ има повече от 200 програми за ПТСР, така че помощта е само на едно телефонно обаждане. Програмите включват оценка и лечение на ПТСР, които могат да включват индивидуална терапия, групова терапия, медикаменти и образование, за да се разбере как травмата влияе върху живота на човек.

Посетете програмите за лечение на ПТСР.

Отдел по въпросите на ветераните в САЩ: Намиране на терапевт

Департаментът по въпросите на ветераните на САЩ също има ресурси за намиране на терапевт, който да помогне за възстановяването. Независимо от това къде живее човек, в неговия район има професионалист, който може да осигури постоянна подкрепа и грижи. Този уебсайт предоставя информация за намиране на доставчик онлайн и по телефона.

Посетете американския отдел по въпросите на ветераните: намиране на терапевт.

Най -добрите ресурси за клинични изпитвания

Клинични изпитания. gov

Участието в клинично изпитване спомага за подобряване на медицинската помощ и предоставя възможност за получаване на безплатни или евтини авангардни грижи за ПТСР. Клиничните изпитания. база данни gov е отличен инструмент за намиране на допустими изпитания за участие. Използвайте инструмента за търсене, за да намерите списък с изпитвания за ПТСР във вашия район.

Посетете ClinicalTrials. gov.

Клинични изпитвания на Националните институти по здравеопазване

Това е друг полезен ресурс за клинични изпитвания за посттравматично стресово разстройство. Наред с предоставянето на информация за изпитания във вашия район, уебсайтът предлага образователни ресурси, съобщения за новини и лични истории от доброволци.

Посетете клиничните изпитвания на NIH.

Повече за изследванията на ПТСР

ПТСР, свързан със сърдечни пристъпи и инсулт при жените

Научете повече

Изследване в Националния център за ПТСР: Присъединете се към проучване

Чрез програма чрез кето диета цени Министерството на ветераните на САЩ можете да се присъедините към проучване, за да помогнете на изследователите да разберат по -добре ефектите от травмата и как ПТСР влияе върху хората с течение на времето. Участието също помага на изследователите да научат нови начини за лечение на симптомите на това състояние. Този сайт предоставя информация за възможностите за клинични изпитвания и представа какво можете да очаквате, като се присъедините към проучване.

Посетете изследването в Националния център за ПТСР: Присъединете се към проучване.

Централен часовник

Center Watch предоставя изчерпателен списък с клинични изпитвания за посттравматично стресово разстройство, които в момента търсят доброволци. Прочетете подробности за проучване, като например местоположението и кого да се свържете, за да се запишете. Има и филтър за търсене, за да стесните списъка и да намерите проучвания, които са близо до вашия роден град.

Посетете Center Watch.

Клинична връзка

Клиничната връзка улеснява намирането на клинични проучвания за ПТСР, към които да се присъединят. Сайтът включва списък с активни проучвания, заедно с резюмета на обучението, квалификациите за участие и информация за компенсациите.

Посетете Clinical Connection.

Най -добрите ресурси за алтернативно лечение на ПТСР

Национален център за допълнителен и интегративен здравен център (NCCIHC)

NCCIHC предоставя много информация за допълващите терапии, съчетани с традиционното лечение на ПТСР. Бързо търсене на ПТСР на сайта дава информация за това как да се облекчат симптомите с помощта на акупунктура, релаксация и подходи на ума и тялото.

Посетете Националния център за допълващ и интегративен здравен център.

Отдел по въпросите на ветераните в САЩ: Допълнителна и алтернативна медицина за ПТСР

Това е друг полезен ресурс за ефективно управление на симптомите на травма с допълваща и алтернативна медицина. Тук ще намерите преглед на терапиите, включително акупунктура, медитация, йога, релаксация и други практики на ума и тялото.

Посетете американския отдел по въпросите на ветераните: допълнителна и алтернативна медицина за ПТСР.

Лечебната сила на конната терапия за ПТСР

Научете за изследванията, които стоят зад използването на коне за подпомагане на излекуването от ПТСР, както и за това как да намерите програма за терапия с конете за себе си или за любим човек, борещ се с психично разстройство.

Чл

Най -добрите групи за застъпничество и подкрепа за ПТСР

Военен с посттравматичен стрес

Основната мисия на военните с ПТСР е „да помага на семействата да се свързват въпреки ПТСР. ”Организацията, която стартира във Facebook през август 2010 г., има за цел да направи това чрез обучение на семействата за ПТСР, осигуряване на подкрепа за хора, засегнати от ПТСР, повишаване на осведомеността относно превенцията на самоубийствата сред хората с ПТСР, застъпничество за жертви на домашно насилие и обучение на други групи като работодатели, публични организации и служители на правоприлагащите органи.

Посетете военните с посттравматичен стрес.

Camp Hope: PTSD Foundation of America Outreach

Camp Hope е религиозна организация с нестопанска цел, която се стреми да информира ветераните от войната и техните семейства за ПТСР и да им помогне да „се адаптират и намерят своето ново нормално. ”Организацията има 15 глави в 15 щати на САЩ; разполага с групи воини, които предлагат подкрепа за ветерани, засегнати от ПТСР; и води радиопредаване, което е проектирано да бъде вдъхновяващо и информативно.

Посетете Camp Hope.

Повече информация за посттравматичния стрес и последиците от травмата

Какво Ви излага на риск от развитие на ПТСР?

Научете повече

Направете връзката

Говоренето с терапевт е един от начините за излекуване и възстановяване от ПТСР. Но също така е полезно да чуете истории за триумф от хора, преживели травма. Make the Connection е идеалният сайт за това. Той предоставя лични видеоклипове от ветерани, които разказват за предизвикателствата си с ПТСР. Филтрирайте тези видеоклипове по военен клон, боен опит или пол.

Посетете Направете връзката.

PTSD Alliance

PTSD Alliance е друг сайт за изчерпателна информация за PTSD. Той обхваща теми, вариращи от кой е изложен на риск, до често срещани митове, свързани с разстройството. Има и много ресурси за получаване на помощ. Те включват информация за гореща линия, групи за поддръжка и указател на професионалисти, които могат да предложат поддръжка.

Посетете Алианса за ПТСР.

След разгръщането

След разгръщането е уелнес ресурс за ветерани и техните семейства, предоставящ насоки и съвети за депресия, гняв, тревожност, взаимоотношения и корекция на работата. Той също така има ценни ресурси за ПТСР, като тестове за оценяване и образователни видеоклипове. Други функции на сайта включват форум на общността, статии, съвети и връзки към книги.

Посетете след внедряване.

ПТСР Анонимен

PTSD Anonymous е национална група за подкрепа, ръководена от ветерани. Всеки с ПТСР (и техните приятели и семейство) е поканен да се присъедини към събранията. Тук оцелелите и техните близки могат да получат подкрепа и насърчение от своите връстници. Информацията за срещите е достъпна по град и щат.

Посетете PTSD Anonymous.

Най -добрите ресурси за финансова помощ

Подходящи воини

Преходът от военния към гражданския живот може да бъде финансово предизвикателство, особено когато ветеран напуска армията поради увреждане или други здравословни проблеми. Suiting Warriors се ангажира да улесни този преход, като предостави на ветераните костюми или бизнес облекло – без такса – за да могат да изглеждат най -добре, когато интервюират за работа извън армията.

Посетете Suiting Warriors.

Ранени домове на воини

Wounded Warrior Homes е организация, която предоставя жилища на ветерани, които имат ПТСР или черепно -мозъчна травма. Уебсайтът предоставя информация как да направите дарение в подкрепа на мисията на организацията. Освен това има онлайн заявление за тези, които може да отговарят на условията за подпомагане на жилища чрез програмата.

Посетете домовете на ранените воини.

Най -добрите блогове за ПТСР

Мацка за ПТСР

KyAnn Betz, жената зад PTSD Chick, е майка, съпруга и оцеляла от изнасилване, което е довело до диагноза PTSD и години на последващи борби.